Meubel op maat

Er zijn tientallen redenen te verzinnen waarom je een meubel op maat wilt. Je hebt bijvoorbeeld qua design een mooi meubel gezien, maar het materiaal past niet bij je interieur. Of je weet hoe je tafel eruit moeten komen te zien, maar je kunt nergens zo’n tafel vinden.

Of je woning is wat ingewikkeld qua indeling en vorm, waardoor een standaard meubel niet past. Of je wilt gewoon een uniek meubelstuk, dat verder niemand heeft.

Materiaal

Het materiaal waarmee we een meubel maken, is van grote invloed op de uitstraling en functionaliteit van een meubel. Het materiaal moet passen bij de rest van je interieur, maar ook geschikt voor het gebruik. Als je bijvoorbeeld een eettafel wilt laten maken, dan is een glad oppervlak heel praktisch om schoon te maken. Onbehandeld hout is poreus en neemt vocht en vuil op. Dat kan prachtig zijn bij een dressoir, maar is voor een eettafel dus wat minder geschikt. Natuurlijk krijg je van ons advies over de verschillende mogelijkheden en praktische tips voor het gebruik en onderhoud.

Doe inspiratie op!
STU_dsc1511-projecten-LR-12

Design

Voor de goede orde: wij zijn geen meubelontwerpers. We zijn heel handig met hout en andere aanverwante materialen en kunnen alles maken wat onze ogen zien. We kunnen 3D-tekeningen maken met alle maatvoeringen. Ook zijn we door onze ervaring heel praktisch ingesteld, waardoor we bij elk ontwerp meteen nadenken over het gebruik. Dat levert regelmatig waardevolle suggesties op bij het definitieve ontwerp van een meubel. Wil je design, dan zul je zelf met je ideeën moeten komen. Wil je een mooi en praktisch meubel dat ook nog eens vakkundig en zorgvuldig is afgewerkt, dan kan je dat volledig aan ons overlaten.

STU_dsc1513-projecten-LR-13

Maatvoering

Bij meubels op maat –de naam zegt het eigenlijk al - is de maatvoering cruciaal. Veel mensen kiezen voor maatwerk om standaard meubelen niet passen. Ze passen niet mooi op de plek waar het meubel moet komen te staan of de indeling voldoet niet aan de wensen. In dit soort gevallen begint ons werk met meten. Hoogte, breedte en diepte van het meubel en dikte van het materiaal. We houden rekening met wanden die niet haaks op elkaar staan en kunnen ook uit de voeten met een vloer die niet vlak is. Maatwerk is echt maatwerk en dat doen we op de millimeter nauwkeurig.

STU_dsc1495-projecten-LR-9
Wat kost een meubel op maat

Een meubel op maat kost tijd. Tijd om goed te luisteren naar wat je precies wilt en waarom je het wilt. Tijd om te meten en na te denken hoe we het project zo mooi, maar ook efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Tijd om materialen te kiezen en een goed voorstel te maken. Daarna kost een maatwerkmeubel tijd om te maken en onze volle aandacht om het mooi af te werken.

Daarna is het gedaan met de kosten en levert een maatwerkmeubel vooral heel veel op. Het is fijn om naar te kijken en prettig om te gebruiken. Het is sterk en gaat je leven lang mee. Het is uniek en maakt je woning nog meer van jezelf.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Zodra we contact hebben, inventariseren we je wensen vast. Op basis daarvan zetten we de volgende stappen. Vul je gegevens in en je hoort zo snel mogelijk van ons!

2023-05-16_Herben-Stefan-van-Asselt-2.png